Degustaties

 

 

 

 

Cigales - Spanje
o.l.v. Felix Lezcano
Zaterdag 15 april 2017 (10 - 18u)

Felix Lezcano studeerde oenologie in Madrid.

Na wat ervaring te hebben opgedaan in Galicië kwam hij terug naar het binnenland en vestigde zich in 1991 in het hart van de appellatie Cigales in het dorpje Trigueros del Valle.

 

Van meet af aan is duidelijk dat Felix een zeer gepassioneerde wijnbouwer is: elk stukje grond, elke druif, elke barrique heeft hij zelf uitgekozen. Elke wijn komt tot stand zoals hij het wil.

Wat hij telkens herhaalt, is dat hij uit de druiven het beste wil halen. Zoals alle goede wijnbouwers waar ook ter wereld maakt hij hierbij dankbaar gebruik van de moderne technologie in combinatie met een zo natuurlijk mogelijke benadering van het vinificatieproces.

 

Het wijnhuis en de wijngaarden bevinden zich net buiten het dorp op de meseta (hoogvlakte) op zo'n 800 meter boven de zeespiegel. De hoofdbrok van zijn aanplantingen bestaat uit tempranillo, daarnaast heeft hij ook cabernet sauvignon en merlot.

 

IN DEGUSTATIE:

  • Docetañidos
  • Maudes
  • Lezcano Reserva

VRIJE INKOM - open v.a. 9u

Zondag 16/4  = Pasen© Copyright 2017 - BVBA Soete Huys. BTW BE 0463.598.038 - All Rights Reserved. Designed & Developed by KMOSites