Degustaties

 

 

 

Masterclass Vermouth
o.l.v. Timon Salomez
Dinsdag 13 juni 2017 (19.30 - 22u)

Vermout vindt zijn oorsprong in het begin van de 18de eeuw in Frankrijk. Wijnen van inferieure kwaliteit of die niet voldoen aan het smaakprofi el dat de wijnmaker voor ogen heeft, worden gefi lterd, geïnfuseerd met kruiden (minstens 50) en aangesterkt.

 

De naam is afkomstig van het Duitse Wermut, wat de naam is voor alsem, ook wel gekend als de plant waar ook absint van wordt gemaakt. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten ontstaan zoals zoete witte vermout, zoete rode vermout (ook gekend als Italiaanse stijl) en droge witte vermout (Franse stijl). Na 2 pieken van populariteit in de jaren 1930 en de jaren 1970, beleeft vermout vandaag een ware revival.

 

Dit zorgt ervoor dat we vandaag opnieuw kunnen genieten van een grote variatie aan kwaliteitsvermout die wordt gemaakt op basis van verschillende wijnen, cépages en kruiden, afkomstig uit heel Europa.

 

We proeven:

  • Ferdinand's Dry Vermouth
  • Belsazar Dry White
  • Vermouth del Professore Bianco
  • Belsazar Red
  • Vermouth del Professore Rosso
  • Belsazar Vintage Rosé
  • Forrest Vermouth

DEELNAME: € 15 pp

Inschrijven via mail: geert@soetehuys.be

met vermelding > Vermout

! SLECHTS 30 PLAATSEN !



© Copyright 2017 - BVBA Soete Huys. BTW BE 0463.598.038 - All Rights Reserved. Designed & Developed by KMOSites