Degustaties

 

 

 

 

Zwitsers weekend
Vrijdag & zaterdag 1 & 2 september 2017

Bronnen vermelden reeds het bestaan van wijnstokken in Zwitserland rond 3000 voor Christus. Toch wordt algemeen aangenomen dat de Romeinen de eerste belangrijke aanplantingen deden. Een aantal oude vestingen getuigen hier nog van.

 

De rijkdom van de terroirs is te danken aan de zeer verscheiden topografie van het land: de valleien van de Rhône en Rijn, de oevers van de meren en de spectaculaire wijngaarden in terrasbouw of op de steile hellingen.

 

Het Zwitserse klimaat is vrij gunstig voor wijnbouw. De belangrijkste wijngebieden hebben meer dan 2000 uur zonneschijn.

Bovendien heeft het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur een positieve invloed op de druif. Door dit verschil rijpt de druif langzaam, wat gunstig is voor de ontwikkeling van aroma’s en finesse.

 

Ook de bodemsoorten lopen erg uiteen. Kalk komt vrij veel voor, daarnaast graniet, leisteen en zanderige klei. Doordat klimaat en bodem zo divers zijn, verbazen Zwitserse wijnen door hun grote verscheidenheid en door het zeer rijk pallet aan smaken. Hoe beter men ze leert kennen, hoe meer men de originaliteit van hun terroirs zal waarderen. Een rijkdom die zich weerspiegelt in de verschillende tradities en levenswijzen, en in de gewoontes inzake eten en drinken. Prestigieuze restaurants vindt men over het hele land en hun gastronomie verenigt met succes de Zwitserse wijnen met de meest geraffineerde gerechten.

 

ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017 (10 - 18u)

Doorlopende degustatie van Zwiterse kazen & wijnen in aanwezigheid van Céline Blanc.

VRIJE INKOM - open v.a. 9u© Copyright 2017 - BVBA Soete Huys. BTW BE 0463.598.038 - All Rights Reserved. Designed & Developed by KMOSites