Degustaties

 

 

Beverse bieren STANIUM
zaterdag 15 december 2018 (10.00 - 18.00 u)


STANIUM SAISON
Saison is een bierstijl die afkomstig is uit Henegouwen en Frans Vlaanderen. Deze bierstijl werd vroeger vooral gebrouwen in de grote boerderijen tijdens de kalme wintermaanden. Dit bier diende als dorstlesser tijdens de zomermaanden wanneer de oogst werd binnengehaald (tijdens het seizoen!), vandaar de naam.
Een saison is normaal een fris, fruitig, kruidig biertje en niet te hoog in alcohol.
De Saison Stanium heeft 6° Alcohol, en is sterk gehopt met zowel een stevige Belgische hop als met edele Duitse en Sloveense hoppen (triple hop). Zijn kruidigheid komt nagenoeg volledig vanuit de gist. Deze saison bevat nauwelijks restsuiker, dit is een gezond biertje enkel gebrouwen met topproducten, zonder smaakmakers!
(Technische kenmerken: 6° Alcohol, Bitterheid 69 IBU, Kleur 12 EBC. Ingrediënten: diverse mouten, 3 hoppen, water, gist, koriander)


STANIUM SAISON CLASSIC
Wie het minder begrepen heeft op de hoppige toetsen van onze Stanium Saison, zal waarschijnlijk zijn gading vinden in het romige en kruidige karakter van deze authentieke Saison. Stanium Saison Classic is een rasechte saison, zoals een saison moet zijn: fris, karaktervol, fruitig, zomers en goed in evenwicht. Perfect als dorstlesser.


STANIUM FONCE
Dit is een atypisch donker biertje. Foncé is een biertje gebrouwen met Rochefort gist, licht gehopt, kruidig, aangevuld met fijne kruiden. Door het lage restsuikergehalte blijven de smaken lang hangen. Dit is een fijn biertje om van te genieten.
(Technische kenmerken: 7.4° Alcohol, Bitterheid 63 IBU, Kleur 52 EBC. Ingrediënten: Diverse mouten, 4 hoppen, water, gist, kruiden)
 

GRATIS© 2020 Soete Huys bvba. BTW BE 0463.598.038 - Privacy - Website by KMOSites