Degustaties

 

 

 

 

Griekse wijnen
o.l.v. Coralie De Cuyper
Dinsdag 27 juni 2017 (19.30 - 22u)

Griekenland is niet alleen de bakermat van onze beschaving maar eveneens van onze wijncultuur. Reeds van in de oudheid produceren de Grieken wijn om hun god Dionysos te eren.

Griekenland telt meer dan 300 inheemse druivensoorten en ongeveer 20 erkende wijnregio’s, verspreid over het vasteland en de eilanden. Het klimaat en de samenstelling van de bodem verschillen van regio tot regio en zorgen voor een prachtige diversiteit in wijnen. Wegens het grote aanbod uit Italië en Spanje waren de Griekse wijnen tot voor kort nog relatief ongekend.

 

De laatste vijfentwintig jaar echter heeft Griekenland een enorme comeback gemaakt en zichzelf internationaal op de kaart gezet als wijnproducent.

Diverse wijnhuizen hebben hun assortiment geprofessionaliseerd en hun technieken gemoderniseerd. In combinatie met het in stand houden van de eeuwenoude tradities en het mateloos respect voor terroir en druiven, slagen meer en meer Griekse wijndomeinen erin om fantastische wijnen te produceren die behoren tot de absolute wereldtop.

 

Maak kennis met de frisse en aromatische moschofilero-wijnen, laat u charmeren door de karaktervolle assyrtico uit Santorini, de soepele & fruitige agiorgitiko uit Nemea of de krachtige & kruidige xinomavro-wijnen uit Noord-Griekenland. Stuk voor stuk originele pareltjes die de naam 'godendrank' eer aan doen...© Copyright 2017 - BVBA Soete Huys. BTW BE 0463.598.038 - All Rights Reserved. Designed & Developed by KMOSites